Usluge

Geodezija

Geodetske usluge

Parcelacija​

Nudimo usluge parcelacije zemljišta koje su usklađene s vašim specifičnim zahtjevima i odgovaraju propisima, bez obzira na vrstu zemljišta (građevinsko ili poljoprivredno).

Kada se odlučite za parcelaciju, preporučujemo da nas kontaktirate kako bismo vam pružili sve potrebne informacije i započeli proces prilagođen vašim individualnim potrebama.

Kroz našu uslugu parcelacije zemljišta, možete ostvariti svoje planove i ciljeve te stvoriti idealno zemljište prilagođeno vašim potrebama.

Upis objekta​

Naša usluga obuhvaća izradu Geodetskog elaborata za upis građevine u katastar zemljišta i zemljišnu knjigu. Bez obzira na to jeste li vlasnik novoizgrađene građevine ili želite upisati postojeću, mi smo tu da vam pomognemo.

Kroz našu uslugu, pripremit ćemo svu potrebnu dokumentaciju kako biste bez brige mogli urediti imovinsko-pravne odnose. Naš tim geodeta izradit će detaljan elaborat koji će sadržavati sve relevantne informacije o objektu i njegovoj lokaciji.

Geodetski elaborat​

Geodetski elaborat je službeni dokument koji sadrži detaljne informacije o određenom području ili parceli zemljišta. Ovi elaborati su ključni za vođenje evidencije o zemljišnim posjedima, građevinama i drugim objektima na određenoj lokaciji te se često koriste u različitim sektorima, uključujući urbanizam, graditeljstvo, vlasničke evidencije i druge.

Geodetski elaborati su važni za mnoge svrhe, uključujući urbanističko planiranje, građevinske projekte, vlasničke transakcije, kao i rješavanje vlasničkih sporova. Njihova preciznost i detalji čine ih neprocjenjivim alatom u upravljanju zemljištem i nekretninama.

Iskolčenje građevine

Iskolčenje objekta predstavlja geodetsku uslugu koja omogućava precizno prenošenje projektiranih dimenzija, visina i položaja točaka određenog objekta na teren. Ovaj postupak se temelji na detaljnim podacima iz geodetskog projekta.

Za izradu elaborata iskolčenja, potrebni su sljedeći dokumenti:
– Pravomoćan akt koji potvrđuje vaše pravo građenja
– Pregled projektnog dokumenta koji služi kao referentna osnova

Sudsko vještačenje

Sudsko vještačenje predstavlja pravnu proceduru u kojoj stručnjaci, poznati kao sudski vještaci, pružaju svoje stručno mišljenje i analize sudu ili drugim pravnim tijelima kako bi se rasvijetlila pitanja koja zahtijevaju posebno znanje ili ekspertizu. Ova procedura se često koristi u pravnim postupcima kako bi se utvrdili činjenični elementi slučaja, ocijenila valjanost dokaza ili osigurala stručna analiza u složenim pravnim pitanjima.