GEOTOPO | Geodetske usluge | Savjetovanje | Legalizacija | Projektiranje

Gradnja objekata

Odlučili ste se graditi objekt, osigurali novac, pronašli izvođača, ali ne znate kako započeti?


Investitori često naiđu na problem u samom početku gradnje kod ishođenja dokumentacije potrebne za izgradnju objekta u skladu sa zakonom.

Prvi korak kod gradnje započinje u nadležnom uredu za graditeljstvo gdje zatražite "lokacijsku informaciju". Ponekad je potrebno za dobivanje tog izvoda prethodno zatražiti kopiju katastarskog plana na katastru. Lokacijska informacija je zapravo izvod iz prostornog plana iz kojeg je vidljivo da li se smije graditi na željenoj parceli.

S tim izvodom navratite do jednog od naših ureda u Krapini, Zaboku ili Zaprešiću. Nakon dogovora sa arhitektom pristupa se terenskoj izmjeri i izradi geodetskog projekta. Kod terenske izmjere međa važno je da je posjed obilježen vidljivim međnim oznakama i da su susjedni posjednici suglasni sa njima.

Nakon toga izrađuje se idejno rješenje objekta i prikupljaju se posebni uvjeti. Po dobivanju posebnih uvjeta izrađuje se glavni projekt.
Glavni projekt sadržava arhitekturu, statiku, projekt elektroinstalacija, plina, grijanja, vode i kanalizacije, geodetski projekt...ovisno o objektu koji želite graditi.

Završetkom glavnog projekta i potvrdom istog da je izrađen u skladu sa uvjetima svi projekti se predaju na odjel za graditeljstvo i zatraži se građevinska dozvola.

Kad dobijete građevinsku dozvolu možete pristupiti gradnji objekta.

Tokom gradnje morate imati nadzornog inženjera koji prati gradnju i po završetku napiše završno izvješće. Za ishođenje uporabne uz završno izvješće potrebno vam je i geodetsko izvješće te energetski certifikat.

Ako planirate gradnju i zanimaju Vas informativne cijene kompletne projektne dokumentacije, slobodno navratite do nas i mi ćemo Vam napraviti informativnu ponudu svih radova. Navedena ponuda je besplatna i može Vam poslužiti kod planiranja troškova gradnje.